Næstformand vil give friplejehjem ny chance i Syddjurs

Trods dårlig erfaring med friplejehjem vil næstformand i Udvalget for Sundhed-, Social- og Ældre i Syddjurs Kommune, Marianne Kirkegaard (V), give private plejehjem en ekstra chance.

Venstres Marianne Kirkegaard, der er næstformand i udvalget for Sundhed-, Social- og Ældre i Syddjurs Kommune, ser gerne, at der igen kommer friplejehjem i Syddjurs Kommune, så de ældre igen får større frihed til at vælge plejebolig.

Det er ellers under fem år siden, at Syddjurs Kommunes hidtil eneste private plejehjem, Søhusparken i Ebeltoft, igen kom på offentlige hænder, da det ifølge Embedslægen bragte beboere i fare med dårlig plejebehandling.

Marianne Kirkegaard vil give de ældre ret til at bestemme, hvor de vil bo, da hun mener, at det forbedrer værdigheden.

Hun frygter ikke en gentagelse af det, man så med Søhusparken. For hvis det ender galt igen, vil beboerne have en garanti fra kommunen, der vil støde til og overtage.

”Vi vil gerne have friplejehjem igen, da det læner sig opad menneskets ret til selv at bestemme, hvor man vil bo. Vi ved jo, at mennesker er forskellige, og derfor skal vi også have det her tilbud”.

”Den sikkerhed vi vil give borgerne, der vil bo på friplejehjem, er, at hvis det skulle komme der til, at et eventuelt friplejehjem måtte lukke, så forsikrer vi om, at vi vil gå ind og overtage, så man ikke pludseligt skal flytte,” fastslår næstformanden.

Formand er uenig

Søhusparken var privatdrevet af Foreningen Care fra 2012 til 2016. I den periode var der problemer med den økonomiske drift af plejehjemmet. Det gik ifølge udvalgsformand Jan Fischer (S) ud over plejen.

”De havde problemer med driften, og den måde de drev det på skabte ikke overskud. Det gik ud over servicen til de ældre, der blev utilfredse, og derfor måtte vi ind og tage over igen,” fortæller han.

Derudover frygter formanden, at et kommende friplejehjem i kommunen vil blive for de velhavende borgere, der vil kunne finansiere de tilkøbsordninger, der kendetegner friplejehjem.

”Jeg vil have, at plejehjem er en kommunal opgave. Jeg er bange for, at et friplejehjem vil blive for de rige,” siger Jan Fischer.

Ikke et problem

JydskeVestkysten kunne den 29. september fortælle, at et nyt friplejehjem i Haderslev Kommune ville blive cirka 2000 kroner dyrere i månedlig husleje end gennemsnittet på de kommunale plejehjem i Haderslev.

Det eksempel er ikke et problem, mener Marianne Kirkegaard, der beretter om prisforskel på de kommunale plejehjem.

”De kommunale plejeboliger, vi har i kommunen, koster jo heller ikke det samme. Nye boliger er jo altså bare væsentlig dyrere,” siger Marianne Kirkegaard.

Herunder kan du høre Marianne Kirkegaard forholde sig til eksemplet fra Haderslev Kommune:

Om Casper Pagh

Casper Pagh 26 år Journaliststuderende på DMJX, 2. semester
Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer