Designtyv idømt over to års fængsel for 67 lovovertrædelser

På to år har en 38-årig mand fra Fredericia begået et utal af forbrydelser. Han har siddet varetægtsfængslet i lidt under et år, inden han tirsdag fik sin dom.

Retten i Horsens: En 38-årig serietyv fra Fredericia blev tirsdag idømt to år og seks måneders fængsel, efter at han blev kendt skyldig for blandt andet indbrud, hæleri og chikane af tidligere ekskærester.

I alt var han tiltalt i 69 forhold, og da han blev kendt skyldig i 67 af dem, virkede han ikke overrasket. Han havde nemlig under et tidligere retsmøde erkendt sig skyldig i 58 af forholdene.

Han blev dømt for intet mindre end ti indbrud, som var begået i en periode på lidt over to år fra juni 2017 til juli 2019. Det var især disse, der retfærdiggjorde den lange straf.

Her blev han dømt i henhold til straffelovens § 286, som er tyveri af særlig grov karakter. Domsmandsretten lagde vægt på, at der var en vis hyppighed i indbruddene, og de stjålne genstande havde en værdi, som forsikringsselskaber havde vurderet til 440.000 kr.

Han blev anholdt sidste sommer, hvilket betyder, at han har siddet varetægtsfængslet i næsten et år.

Tyvekoster af høj værdi

Det, der især har kendetegnet den dømtes mange tyverier, er, at det oftest har været designmøbler, som den 38-årige har stjålet.

Møbler han efterfølgende har solgt videre for at tjene på dem. Det er sket via Facebook, hvor han har haft en gruppe, som han har solgt de stjålne tyvekoster i.

Anklageren mente, at der var tale om en hel Facebook-forretning, da salgene skete gennem en bestemt gruppe. Derudover tilbød han også levering til sine kunder.

Har overtrådt tre tilhold

Den 38-årige blev udover indbrud, tyveri og hæleri også dømt for at overtræde tre tilhold, som han har til tre ekskærester.

De to af dem havde han erkendt på forhånd, mens han benægtede det sidste.

Her havde han angiveligt haft kontakt til ekskærestens 14-årige lillesøster gennem tekstbeskeder. Han påstod dog, at det aldrig var gået op for ham, at det egentlig var ekskærestens søster, og derfor var han ikke klar over, at han gjorde noget forkert.

Anklageren påstod dog det modsatte, da han havde afsluttet beskederne til lillesøsteren med: Sig til hende, at jeg altid er her, hvis hun har brug for noget.

Lige netop den besked var afgørende for, at den tiltalte også blev kendt skyldig i at have overtrådt tilholdet mod ekskæresten.

Vil have sin afsoning udskudt

Den 38-årige ønskede efter domsafsigelsen at få udskudt sin afsoning, da han skal være farfar for første gang inden for nær fremtid.

Han begrundede det derudover med, at han havde været samarbejdsvillig i hele processen med at få fundet de stjålne møbler samt vist god opførsel under sin varetægtsfængsling.

Dette afviste dommeren dog med den begrundelse, at man ikke stolede på, at han ikke brugte sin frihed på at begå flere forbrydelser.

Den afgørelse kærede forsvareren med det samme på vegne af den dømte, og dermed gik afgørelsen videre i landsretten.


											

Om Casper Pagh

Casper Pagh 26 år Journaliststuderende på DMJX, 2. semester
Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer